Калі свята на парозе, а часу на падрыхтоўку мала, тады гэты рэцэпт стане для вас сапраўднай знаходкай.
Лёгкі слоены салат не проста ўпрыгажэнне святочнага стала. Гэта яшчэ і вельмі смачная страва. Прадукты ў ёй падабраны гарманічна, гатаванне не складанае. Так што ў вас будзе шанс здзівіць блізкіх арыгінальным салатам.
Нам спатрэбіцца:
шампіньёны — 700 г; алей — 1 ст.л.; цыбуля — 1 шт.;
маянэз; рыс адварны — 5 ст.л.; сыр цвёрды — 100 г;
яйкі (вараныя ўкрутую) — 5 шт.; крабавыя палачкі — 150 г;
зерне граната (альбо журавіны), морква і лісце пятрушкі для ўпрыгожвання.
У працэсе.
Першы слой салата — шампіньёны і цыбуля. Грыбы трэба абсмажыць на алеі, цыбулю таксама абсмажыць, але асобна. Затым змяшаць шампіньёны з цыбуляй, выкласці на дно салатніка і нанесці тонкую сетку з маянэзу.
Другі слой — адварны рыс.
Трэці слой — вараныя яйкі, надзёртыя на сярэдняй тарцы, сетка з маянэзу.
Чацвёрты слой — надзёртыя крабавыя палачкі (лепш зрабіць гэта, пакуль яны замарожаныя), сетка з маянэзу.
Пяты слой — надзёрты на дробнай тарцы сыр, сетка з маянэзу.
Упрыгожыць салат гранатавым зернем, лісцем пятрушкі і морквай, як на фота. Лёгкім гэты салат робіць тое, што маянэзам мы слаі не змазваем, а наносім сетку.
Смачна есці!
Рэцэпт ад Сяргея ХАРЭВІЧА.
Фота аўтара.